Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
Додаток № 5. Спеціальні вимоги до позначення "рублене м’ясо"

Ст. ЗУ Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів від 06.12.2018 № 2639-VIII


Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019

Додаток № 5 
до Закону України 
від 6 грудня 2018 року № 2639-VIII
Спеціальні вимоги до позначення "рублене м’ясо"

Критерії складу, що перевіряються на основі середньодобових значень:

 

Вміст жиру
у відсотках

Співвідношення вмісту колагену до вмісту тваринних білків-1

Пісне рублене м’ясо

≤ 7 %

≤ 12 %

Чиста рублена яловичина

≤ 20 %

≤ 15 %

Рублене м’ясо, що містить свинину

≤ 30 %

≤ 18 %

Рублене м’ясо інших тварин

≤ 25 %

≤ 15 %

Інші показники критеріїв складу для позначення "рублене м’ясо" можуть бути встановлені наказом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, за умови наукового обґрунтування встановлення таких показників.

Маркування також має містити таку інформацію (у відсотках):

"Вміст жиру менше…";

"Співвідношення вмісту колагену до вмісту тваринних білків менше…".

Фасовані харчові продукти, призначені для постачання кінцевому споживачу, що містять рублене м’ясо птиці або непарнокопитних, та м’ясні напівфабрикати, що містять м’ясо механічного обвалювання, повинні мати позначку про те, що такі харчові продукти мають бути приготовлені перед вживанням.

__________ 
1 Співвідношення вмісту колагену до вмісту тваринних білків виражається як відсотковий вміст колагену у тваринному білку, який обчислюється шляхом помноження вмісту гідроксипроліну на коефіцієнт 8.